www.przyslijprzepis.pl Surströmming czuć tak bardzo, że najlepiej zajadać się tym przysmakiem na dworze. To przecież sfermentowane:
semiswede.files.wordpress.com Otrzymywana z ziarnistego twarogu keso i mąki z dodatkiem śmietany i migdałów ostkaka jest podawana na ciepło z bitą śmietaną i konfiturami. To rodzaj:
i.ytimg.com Specjalnością kuchni szwedzkiej jest blodpudding. To nic innego, jak zapieczona z mąką i mlekiem wieprzowa:
img.koket.se Tradycyjna pölsa to danie z mielonej i smażonej wątróbki, serca, cebuli, jęczmienia, często z dodatkiem wołowiny lub wieprzowiny, przyprawione pieprzem i:
eatinmykitchen.meikepeters.com Gravad lax to pyszny, delikatny łosoś, peklowany w soli z dodatkiem cukru i:
polkawszwecji.files.wordpress.com Pewnie nie każdemu będzie smakować kiełbasa falu. Wyrabia się ją z wędzonej:
przepisyzpodrozy.pl Jest rodzajem grzanego wina z miodem, przyprawami, skórką pomarańczową i bakaliami. To na pewno: