TOP
Poczekalnia
Quizy
Quizy wiedzy
Quizy na czas
Quizy wizualne
Zagadki
Psychotesty
Wybieranie
Gra w pary
Quizy dla par
Wyzwania quizowe
Fiszki
Kategorie quizów
Top autorów
Gry logiczne
Znajdź 3
Kulki
Kaskada
Trójkowy sprint
Kalejdoskop
Połącz pary
Puzzle
Dokładanki
Układanki
Klasyczne puzzle
Krzyżówki
Krzyżówki tygodnia
Rozsypane litery
Portale
Dla dzieci
Szkoła podstawowa
Liceum
Lektury
Gry logiczne
Czy znasz kulinarne triki?
1 / 10
pixabay.com
Jak ubić sztywną pianę z białek?
Dodać odrobinę soli
Dodać odrobinę cukru
Dodać soku z cytryny
Dodać żółtko
2 / 10
pixabay.com
Jak uniknąć posklejania makaronu w czasie gotowania?
Wrzucić go na zimną wodę, żeby się zagotował
Dodać łyżeczkę oliwy albo oleju
Połamać makaron przed gotowaniem
Dodać do gotowania plasterek cebuli
3 / 10
pixabay.com
Jak przyspieszyć czas gotowania ziemniaków?
Dodać do nich odrobinę masła
Dodać łyżeczkę sody
Dodać kilka ziaren ziela angielskiego
Przed gotowaniem schłodzić je w lodówce
4 / 10
pixabay.com
Jak uratować przesoloną zupę?
Dodać mleka bądź śmietany
Dorzucić dwa surowe ziemniaki i gotować 10 minut, by wchłonęły sól
Dodać skórkę suchego chleba
Wylać
5 / 10
pixabay.com
Jak podkreślić smak kalafiora, jednocześnie zmniejszając przykry zapach gotowania?
Dodać liść laurowy
Dodać nieco cukru i mleka
Zamrozić kalafiora przed gotowaniem
Gotować kalafior z obierkami jabłka
6 / 10
pixabay.com
Jak uniknąć pryskania tłuszczu podczas smażenia?
Dodać do tłuszczu nieco soli
Posmarować patelnię cebulą
Dodać do smażenia ząbki czosnku
Posłodzić potrawę
7 / 10
pixabay.com
Jak zachować kolor gotowanych buraków?
Dodać do gotowania nieco octu
Dodać do gotowania soku z cytryny
Dodać do gotowania kminku
Dodać do gotowania korek od szampana
8 / 10
pixabay.com
Jak ożywić zwiędłą sałatę?
Włożyć na kilka minut do ciepłej wody
Włożyć na kilka minut do zimnej wody
Włożyć do zamrażarki
Uderzyć kilka razy o ścianę
9 / 10
pixabay.com
W jaki sposób można zagęścić sos?
Dodając rozgniecionego banana
Dodając mąki ziemniaczanej
Dodając cukru w kostkach
Dodając surowej cebuli
10 / 10
pixabay.com
Jak uniknąć wypływania białka z jajek podczas gotowania?
Dodać octu
Wrzucić zapałkę
Mocno osolić wodę
Dodać skorupki z poprzednio ugotowanych jajek
Zakończ quiz
Podobne quizy
www.sushi-blog.pl
Jedzenie
Wycieczka po Japonii - kuchnia
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Jedzenie
Jak dobrze znasz szwedzkie przysmaki?
wikipedia.org
Jedzenie
Sprawdź, co wiesz na temat kuchni włoskiej!
pixabay.com
Jedzenie
Jak dobrze znasz przyprawy?
quizme-192db.kxcdn.com
Jedzenie
Czy wiesz, co jesz?
pixabay.com
Jedzenie
Jak wiele wiesz o znanych potrawach?