kuchnialidla.pl Ta zalana beszamelem zapiekanka z mielonego mięsa, makaronu, ziemniaków, bakłażana i sosu pomidorowego, będąca specjalnością kuchni greckiej, nazywa się:
meatporn.pl Natarte solą i pieprzem, obsmażone na oleju, a następnie upieczone na drucianym ruszcie delikatne mięso wołowe to pieczony:
bi.gazeta.pl Ten orzeźwiający koktajl, sporządzony z białego wina, cukru i pomarańczy, również z dodatkiem innych owoców, zmrożonej wody i lodu, był bardzo popularny na przełomie XIX i XX wieku. Mowa o:
www.kwestiasmaku.com Zwijane w roladki i smażone w panierce piersi kurczaka, nadziewane masłem ziołowym z czosnkiem, natką i szczypiorkiem, to kotleciki:
www.kulinarnyprzepisna.pl Sos do sałatek, którego składnikami są oliwa, ocet, sól i pieprz, nazywamy sosem:
poradnikogrodniczy.pl Te bardzo niskoenergetyczne warzywa zawierają m.in. cynarynę, przyśpieszającą metabolizm w organizmie. Podaje się je ugotowane, na dużych, płaskich talerzach, a zjada smaczne końcówki listków zebranych w dużą szyszkę. Mowa o:
static.guide.supereva.it Zupa na bazie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, groszku i szpinaku to oczywiście:
www.thetrentonline.com Rodzajem mrożonego deseru, przygotowanego z posłodzonej wody z zamrożonymi owocami w postaci puree, jest:
www.enjoythegoodlife.nl Danie z marynowanego, zwijanego filetu ze śledzia, nadziewanego przyprawami i cienko krojonymi warzywami, to na pewno: