www.winiary.pl Ta śledziowa sałatka, w której poszczególne składniki są ułożone warstwowo i połączone majonezem, jest podawana z burakami ćwikłowymi lub ogórkami konserwowymi, tartym jabłkiem albo korzeniem pietruszki. To na pewno śledź pod:
ot-foodspotting-production.s3.amazonaws.com Ankimo jest potrawą kuchni japońskiej oraz nazwą części ryby, z której przyrządza się ten przysmak. Mowa o:
pol-nor.com To tradycyjne danie spożywane w Norwegii podczas Bożego Narodzenia przygotowuje się z gotowanego lub smażonego dorsza, macerowanego uprzednio w ługu sodowym. To pewnie:
www.rafa.biz.pl Jest zwyczajową nazwą kilku gatunków ryb, o ciele wydłużonym i bocznie spłaszczonym, charakteryzujących się dużą zawartością oleju i smacznym mięsem. Mowa o rybie:
bi.gazeta.pl Przetwory z bardzo tłustej, o ostrym smaku i zapachu, sardeli europejskiej określimy nazwą:
s3.przepisy.pl Tradycyjną potrawą polskich Żydów, podawaną jako jeden z przysmaków wigilijnych, jest oczywiście:
www.tourismtunisia.com Trójkątny pieróg z nadzieniem warzywno-jajecznym z dodatkiem m.in. tuńczyka jest specjalnością kuchni tunezyjskiej. Mowa o:
i.ytimg.com Jest potrawą japońską złożoną z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz dodatków w postaci m.in. surowych kawałków ryb, owoców morza, grzybów i jajek. To na pewno:
www.national-geographic.pl Ten przysmak jest soloną ikrą ryb jesiotrowatych, łososiowatych lub dorszowatych. Mowa o:
www.smakiweroniki.pl Hekele, potrawa przygotowywana z wymoczonego i pokrojonego śledzia oraz ugotowanego jajka, ogórka kiszonego i cebuli, z dodatkiem pieprzu i musztardy, jest daniem: