encrypted-tbn0.gstatic.com Jest zupą o konsystencji gulaszu, na bazie wołowiny lub jesiotra, z dodatkiem migdałów i orzechów. Charakterystyczna dla kuchni gruzińskiej. Mowa o:
www.mojegotowanie.pl Ta zupa jest specjalnością kuchni słowiańskiej. Jest przyrządzana z zakwasu razowej mąki żytniej i bywa zabielana mlekiem lub śmietaną. Może być podawana z kiełbasą lub boczkiem wędzonym. To na pewno:
i.wpimg.pl Ta słodka zupa mleczna z żółtkami jajek utartymi z cukrem, jest przyprawiana wanilią i podawana na zimno z dobrze ubitą pianą białka. To zupa:
img2.garnek.pl Jest tradycyjną zupą wiejską, zawierającą pokrojone w kostkę ziemniaki zalane żurem z zakwasu chlebowego. Rozpoznajemy:
1.bp.blogspot.com Jest tradycyjnym daniem kuchni góralskiej na bazie kiszonej kapusty i mięsa, zwykle jadana z ziemniakami lub chlebem. To na pewno:
potravel.files.wordpress.com Podawaną na zimno zupą przygotowywaną z poszatkowanych warzyw, zwykle zabielaną np. kefirem oraz posypaną obficie koperkiem i szczypiorkiem jest:
i.iplsc.com Ta zawiesista zupa rybna, przysmak kuchni rosyjskiej, jest przyrządzana z kilku gatunków ryb słodkowodnych, z dodatkiem cebuli, selera, pietruszki i przypraw. To oczywiście:
img.taste.com.au Jest daniem kuchni włoskiej, a przygotowuje się ją z cukinii, fasolki szparagowej, szpinaku, groszku i marchwi. Mowa o:
fotoforum.gazeta.pl Ta zupa jest regionalną potrawą śląską. Jej podstawą jest czerstwy chleb, czosnek i tłuszcz zwierzęcy, zalane wrzątkiem. To na pewno: